Защо да изберем хомеопатия?

Хомеопатията е холистичен лечебен метод и заема важно място в интегративния подход. Основава се на естествените тенденции, заложени от природата  в посока  самоизлекуване.

Всяко живо същество е уникално по своята същност.

Предписанието е на основата на съвкупността от индивидуални особености на физическо,умствено и емоционално ниво.

В основата на метода е законът на подобието: ”Подобното лекува подобно”, формулиран от създателя на метода д-р Самуел Ханеман/10.04.1755-02.07.1843г./

Изкуството на лечителят е да определи и предпише най-точно подбраното хомеопатично лекарство.За това е необходимо провеждането на първоначално хомеопатично интервю с по-голяма продължителност.Прави се анализ на случая на база на биопатографията.Настоящото състояние на пациента се разглежда в контекста на неговия живот и на развитието на болестта.

При децата е важна информацията за периода на бременност и раждане, ранно развитие, изследва се фамилната динамика, наследствеността и други отключващи фактори. Предлага се индивидуално предписание, за да расте детето  адаптивно в социален аспект и да подобри имунната си система.

Хомеопатичното лекарство действа като мощен информационен стимул, активира защитния механизъм в посока самоизлекуване и възстановява баланса на всички нива, където е нарушен.

Целта е да не се отключват хронични болести,особено при децата и младите хора. Там, където това вече се е случило, се помага да се намали нуждата от поддържаща терапия и периодите на обостряне на болестта.

Резултатът е по-добро ниво на здраве,радост от живота и осъществен творчески потенциал.