Шуслерова терапия

Методът на д-р Шуслер е интегративен метод, носещ името на откривателя си и е насочен към лечението на клетъчната основа за възникване на болестите. Основно се използват 12 минерални соли, които се срещат във всяка клетка и тъкан. Те имат освен градивни и биохимични функции.

Когато тъканните соли са в нормална концентрация и съотношение помежду си, тялото е здраво и функционира нормално. Когато се наруши минералният баланс в организма, се развива съответната патология.

Като естествено съдържащи в човешкия организъм Шуслеровите соли под формата на таблетки и мехлеми са подходящи за всички възрасти. Прилагат се по схема или индивидуално предписание.

Две са уникалните открития на д-р Шуслер:

Установил е, в кои тъканно–органни системи действат 12-те соли и е намерил начин необходимата минерална сол да достигне точно до болната от дефицит клетка и да възстанови функционалната ѝ активност.

Хомеопатично разредени и динамизирани, минералните соли представляват наноструктури, които се реабсорбират от устната лигавица и свободно достигат до клетките на организма в пренебрежимо малки количества.

Достъпни са за всички клетки,но предизвикват мощна реакция единствено в чувствителните клетки,които са в състояние на дефицит. Попадат в точния момент на точното място.

Това е мощен сигнал за “енергийно благополучие“, достигащ до страдащите от дефицит клетки и помагащ те да възстановят пропускливостта на клетъчната си мембрана и биохимичното си равновесие. Минералните соли са ключове на клетъчната мембрана, чрез която да бъде възстановено равновесието на кристалната решетка във всяка една клетка, както и равновесието на отделните тъкани, органи, системи и всички 50 млрд. клетки, които изграждат целия организъм.